Élet és halál között a miskolci ejtőernyős, aki a Nyíregyházi Repülőtér közelében csapódott a földbe – videó

Megosztás

„Kiabáltak neki, hogy oldjál le” – földbe csapódott egy miskolci ejtőernyős, mélyaltatásban van, rendkívül súlyosan megsérült.  Élete második ugrását hajtotta végre a 40 év körüli férfi, amikor valamiért nem nyílt ki jól az ernyője.

Szombaton nagyjából 1000-1200 méteres magasságból ugrott ki egy 40 év körüli ejtőernyős. A miskolci férfi most kezdte a tanfolyamot, ilyenkor oktató felügyeli az ugrást. Az elsőn már sikeresen túl volt.

„A második ugrás során olyan rendellenesség alakult ki az ejtőernyőjén, amit – legnagyobb sajnálatunkra – nem oldott meg, és ebből 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett” – mondta Jászai Béla ejtőernyős oktató.

Egy szemtanú azt mondta az RTL Híradónak, hogy az oktatója egyfolytában kiabált neki.

Láttam, ahogy egy ejtőernyős félig nyitott ernyővel, tehát az egyik fele csak így lebegett, és kiabálnak neki, hogy oldjál le, oldjál le. És gyorsan pörögve érkezett a föld felé.

Végül a kifutó és a hangárok közötti füves területen érhetett földet. Életveszélyesen megsérült. A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak.

A mentők tájékoztatása szerint a 40 év körüli férfi súlyos koponya-, mellkas-, medence- és végtagsérülést szenvedett. Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a Debreceni Kenézy Kórházba.

A Híradó úgy tudja, még aznap megoperálták, jelenleg pedig mélyaltatásban fekszik az intenzív osztályon. Az esést több kamera is rögzíthette. (Rtl.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek